HTML

Dühöngő úr

Aki hülye, attól vegyék el az internetet, vagy olvassa a Dühöngő urat.

A dühöngő úr facebookja

Friss topikok

Ne szívjál füvet - igyál inkább szeszt

2013.10.20. 11:31 Dühöngő úr

Egy 63 éves mamit az utóbbi hetekben elkaptak fűtermesztésért, más mamik és papik és még sokan mások pedig nyilvánosan, nyugodt körülmények között főzik mind közül a legkártékonyabb drogot. Vagy akár az otthon melegében, ahol évi 50 liter 86 térfogatszázalékos párlat mennyiségének megfelelő párlatot van jogunk főzni.

A HVG riportja szerint a szeszfőzdék forgalma rendkívül felpörgött, van hely Észak-Magyarországon, ahol márciusig nem lehet pálinkafőzést előjegyezni.

A The Lancet orvostudományi portálon megjelent 2010-es cikk szerint, mely drogszakértők véleményét összegzi 20 drog kártékonyságáról, ezt a grafikont tartalmazza:

Magyarországon legalább félmillió alkoholista van, de pl. Zacher Gábor 800 ezerre becsülte az alkoholisták számát másfél évvel ezelőtt. A grafikon jól láthatóan kimutatja, hogy a köz számára az alkohol az első, a fogyasztó számára pedig a 4. legkárosabb. Ezzel szemben a nagyüzemileg démonizált fű még a dobogó közelébe se ér.

Mindannyian találkoztunk már az alkohol kártékony hatásaival. A részeg ember ön- és közveszélyes. A részeg ember atomjaira esett mozgáskoordinációja ellenére szuperhősnek képzeli magát. A részeg ember agysejtjei meggyengülése ellenére - vagy épp emiatt - minden döntését az adott pillanat legjobb lehetőségének tekinti. És a részeg ember könnyen lehet, hogy öntudatlansága és felelőtlensége mellett rendkívül agresszívvá is válik. Vagy csak simán elkábul, elalszik vagy magzatpózban a hányásában fetreng. Ebből a drogból lehet mintegy 86 litert előállítani egyébként ellenőrizhetetlenül.

Aki beszívott röhög és megéhezik. A marihuána mégis illegális szer, az alkoholhoz viszont bárhol bármikor hozzá lehet jutni törvényes keretek közt.

800 ezer drogos él Magyarországon és senki sem tesz semmit a probléma megelőzéséért, sőt. Úgy néz ki, hogy a mélyen vallásos magyar kormány számára nem probléma, ha a társadalmat evangéliumi szeretetéből fogva leépíti, de mindenki naiv, aki elhiszi, hogy ők tényleg a keresztényi normák szerint élnek. Nem több ez puszta kampánynál. Ahogy az sem, hogy az alkoholistát nem nevezi a társadalom drogosnak, mert túl pejoratív jelző, viszont így a probléma elsikkad.

Részemről is álszentség lenne, ha nem vallanám be, hogy alkalmanként alkoholt fogyasztok, de a mértéktelen ivásnak nem látom értelmét. Persze mindenkinek a magánügye, hogy mivel bassza el az életét. Valakinek az alkohol jutott, államilag támogatva, társadalmilag végignézve.

Szólj hozzá!

Címkék: függőség drog alkohol pálinka marihuána kereszténység szesz drogok álszentség

A bejegyzés trackback címe:

https://duhongour.blog.hu/api/trackback/id/tr415586219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása